Lökpajer med löjrom

Serverar: 6 portioner

Fantastiskt god paj, rolig att göra i portionsformar.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 gula lökar
  • 3 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl mjölk
  • 150 g riven västerbottenost
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Cremé fraiche
  • Löjrom, stenbitsrom eller forellrom
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop degen och lägg den att vila kallt i 30 minuter.
    2. Dela degen i 6 lika stora delar och tryck ut den i portionsformar, nagga botten och ställ dem kallt i 15 minuter. Förgrädda dem i ca 10 minuter i 200 grader.
    3. Skala och skiva löken tunt, smält lite matfett och låt löken koka mjuk i det på svag värme ca 30 minuter utan att den får färg, rör om då och då. låt den kallna.
    4. Fördela löken i formarna,
    5. Vispa samman ägg, mjölk och grädde, krydda med salt och peppar.
    6. Strö osten över löken och fördela äggstanningen i de 6 formarna, grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills äggstanningen stelanat och pajerna fått fin färg. 200 grader.
    7. Bjud cremé fraiche, rom, gräslök och en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben