Påskblinier med kaviarmousse och löjrom

Serverar: 12 portioner

En förrätt till påsk, eller på buffébordet.

Ingredienser

  • Blinier
  • 2 dl mjölk
  • 10 g jäst
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 ägg, dela gulan och vitan i varsin skål
  • 2 msk gräddfil
  • ½ tsk salt
  • Kaviarmousse
  • 1 pkt naturell färskost, ca 250 g
  • 1½ dl vispgrädde, hårt vispad
  • 1 dl kaviar på tub
  • Vitpeppar
  • 100 g löjrom
  • Dill till servering
  • Instruktioner

    1. Blinier: Värm mjölken till 37°C och blanda ner jästen. Tillsätt sedan äggula, gräddfil och salt och blanda sist ner både vete- och bovetemjöl. Låt stå och jäsa i kylen i minst 2 timmar. Vispa sedan äggvitan till ett hårt skum, vilket vänds ner i smeten strax innan stekning. Stek blinierna på medelhög värme i smör ca 2 min per sida. Lägg dem i en ugnsform och täck med folie (detta underlättar värmning strax före servering).
    2. Kaviarmousse: Lägg färskosten i en bunke och vispa den mjuk med elvisp. Rör ner kaviar och blanda ordentligt. Vänd ner grädden och smaka av med peppar. Låt därefter stelna i kylen en stund. Värm blinierna hastigt i ugn strax före servering, varefter kaviarmousse, löjrom och dill fördelas över var och en.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben