Ugnsbakad lök med löjrom och crème fraiche
Serverar:
4 portioner
En lättlagad förrätt till festbordet. Servera de mjuka lökhalvorna ljumma.
Ingredienser
4 gula lökar
100 g löjrom
1 dl Arla Köket crème fraiche
1 msk Arla smör- & rapsolja
Dill
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Skär bort toppen och botten på lökarna och halvera dem. Ställ lökarna i en ugnssäker form och pensla med smör- & rapsolja.
Baka dem i mitten av ugnen ca 1 tim. Lägg löjrom och crème fraiche på löken. Garnera med dill och grovmalen svartpeppar
Liknande recept
Goesallad med skinka, lök, keso och creme fraiche´
5
15
9
Kantarelltoast med löjrom och crème fraiche
4
Västerbottensost-plättar med sikrom, röd lök och crème fraiche
4.3
3
Crème fraiche paprika/chili bacon och spaghetti
4.7
4
2
Kycklinggratäng med vitlök och creme fraiche
4.7
6
247
Fisk med täcke av creme fraiche och senap
4.7
1 h
4
5
Råstuvad potatis med crème fraiche
4
4
1
Kokta rödbetor med Crème fraiche.
5
4
1
Rökt lax med citron, färsk spaghetti och crème fraiche
5
10 min
2-3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!