Paleovåfflor med avokadoröra och löjrom (eller räkor)

Serverar: 2 portioner

Originalreceptet från www.paleoskafferiet.se är med löjrom men det hade inte jag hemma så räkor blev det, gott det med! Det går även att steka våfflorna i en stekpanna eller hälla smeten i en ugnsform och "köra" i ugnen.

Ingredienser

  • VÅFFELSMET
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk psylliumhusk/fiberhusk
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1,5 krm havssalt/himalayasalt
  • AVOKADORÖRA
  • 0,5 st rödlök
  • 4 st kokta ägg
  • 2 st avokado
  • TOPPING
  • Efter tycke & smak löjrom (eller räkor)
  • Instruktioner

    Börja med Våffelsmeten: Vispa ägg och kokosmjölk luftigt. Smält kokosoljan och häll ner i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner även dessa i äggsmeten. Pensla det varma våffeljärnet med smält kokosolja och grädda våfflorna gyllenbruna. Smeten är något tjockare än ”vanlig” våffelsmet så du får hjälpa till och breda ut den lite i järnet eftersom den inte rinner ut själv. Fortsätt med avokadoröran: Finhacka löken och lägg i en skål. Dela de kokta äggen i mindre delar och lägg i skålen. Dela, kärna ur och dela avokadon i mindre delar och tillsätt även denna. Vänd försiktigt till en fin röra. Fördela avokadoröran över våfflorna och toppa med lite löjrom eller räkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben