Lökpaj

Serverar: 6 portioner

God till rökt skiinka mm.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 5 gula lökar, ca 500 g
  • smör
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl riven ost, t ex lagrad Grevé
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga i kylen ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Kavla ut degen. Kläd en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda i ugnen ca 10 minuter.
    4. Skala och skiva löken. Fräs den lätt i lite smör i en stekpanna. Fördela löken i pajskalet.
    5. Vispa ihop ägg, grädde, ost och salt. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i ugn ytterligare 20-25 minuter tills äggstanningen har stelnat och fått färg.
    6. Servera med en sallad och ev rökt skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben