Lökpaj med Romsås

Serverar: 6-8 portioner

Denna rätt gjorde jag till vårt påskbord i fjol, jättegott ,och passade bra ihop med den sedvanliga påskamaten. Pajen är lite annorlunda med mandel i degen,

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl hackad mandel
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 3-4 gula lökar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • Romsås
  • 2 dl gräddfil eller creme fraiche
  • 100 g röd rom eller löjrom
  • ev. hackad dill
  • Instruktioner

    Bland mjöl och mandel i en skål. Finfördela fettet i blandningen, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diam. Låt stå svalt ca 30 min. Gör fyllningen under tiden. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i lite ´fett i en stekpanna. Låt svalna. Förgrädda pajskalet i 200* i mitten av ugnen ca. 5-10 min. Blanda löken med salt, ägg och grädde 0ch häll fyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Blanda ihop ingredienserna till såsen Servera med Romsåsen.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    lenajeanette 26 mars 2008

    Supegod!!! Enkel att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben