Citronlax med romsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En favorit här hemma som hela familjen är galen i.

Ingredienser

  • Lax
  • 4 laxfiléer i portionsstorlek
  • 1 citron (rivet skal från hela samt saft från halva)
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Matolja
  • Romsås
  • 2 dl lätt crème fraîche
  • 1 liten rödlök
  • 80 g stenbitsrom
  • Peppar
  • Ev. Salt
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen i lätt oljad ugnsform. Ringla matolja över laxen. Fördela rivet skal från citron över laxen pressa citron över. Salta rikligt och peppra efter smak. Stek i ugn tills genomstekt, ca 15min. 200-225 grader.
    2. Hacka rödlök och blanda med crème fraîche och stenbitsrom. Smaka av med peppar och ev. Lite salt.
    3. Servera med tagliatelle.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben