Kyckling med dillcrème

Serverar: 4 portioner

Dessa kycklingstubbar passar utmärkt som tilltugg.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Dillcrème
  • 1 dl Arla Köket ekologisk crème fraiche
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 20 g forellrom eller löjrom
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°.
    2. Skär filéerna i två bitar på längden. Krydda med dill, salt och peppar. Rulla in filéerna i aluminiumfolie och forma som en smäll-karamell. Baka dem i mitten av i ugnen till 70° innertemperatur, ca 30 min. Låt svalna.
    3. Blanda alla ingredienser till dillcrèmen.
    4. Skär filéerna i 2–3 cm tjocka skivor och toppa med dillcrème och rom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben