Laxtartar

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

De här läckra tartarerna passar som tilltugg till fördrinken, förrätt eller på buffé. Tänk bara på att rå lax bör djupfrysas tre dygn innan man tillagar den på det här viset.

Ingredienser

  • 500g laxskrap,fruset i 3dygn
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 2 krm vitpeppar - grovkrossad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 80 g forellrom
  • 2 msk dill, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • Till servering
  • Dillvippor
  • Gurka
  • Spisbröd
  • Instruktioner

    Tärna laxköttet fint. Krydda med salt, socker, vitpeppar och senap. Ställ kallt till servering. Skär gurkan på längden. Rör ner forellrom, dill och gräslök i laxröran. Forma runda tartarer och slå en gurkskiva om varje. Servera tartarerna på spisbröd och garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben