Vaktelägg och löjrom på laxtartar

Serverar: 12 portioner

Som förrätt eller drinktilltugg

Ingredienser

  • 200 g salmalax
  • 6 vaktelägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk vit misopasta
  • 2-3 skivor ljust bröd
  • 4 msk löjrom
  • kryddgrönt till garnering
  • Instruktioner

    Finhacka den råa laxen. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner äggen för att sjuda i 4 minuter. Skölj i kallt vatten, skala äggen och skär i halvor. Rör ihop majonnäs och misopasta, smaka av. Rosta brödskivorna. Tryck ner en smord utstansningsring i en brödskiva och fyll den med ca 1 msk lax. Lyft upp ringen och fortsätt med resten av brödet och laxen. Lägg en ägghalva på varje laxtorn, toppa med en klick misomajonnäs och löjrom. Garnera med lite kryddgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben