Laxtartar

Serverar: 4 portioner

Hackad ansjovis ger fin sälta åt en laxtartar. Ett annat tips är att servera tartaren på en skiva grovt mörkt bröd och slå rykande brynt smör över. Passar på buffébordet eller som förrätt.

Ingredienser

  • 400 g utskuren laxfilé, fryst minst 2 dygn
  • ½ rödlök
  • ½ gräslök, knippe
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 4 ansjovisfiléer, små
  • Instruktioner

    1. Tärna laxen i riktigt små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka gräslöken.
    2. Blanda lax, rödlök och gräslök.
    3. Dela ansjovisfiléerna på längden. Ta hälften av bitarna och hacka smått. Blanda hacket med laxen. Smaka av med dijonsenap, salt och svartpeppar och runda av med lite olivolja.
    4. Arrangera efter tycke och smak antingen i ett favoritglas eller varför inte på en vacker sked. Toppa med de resterande ansjovishalvorna.
    5. OBS! Fisk som ska serveras rå eller gravas bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben