Laxtartar på gravad lax

Serverar: 4 portioner

Tartar är en enkel och läcker förrätt, men den passar också bra på en buffé eller på bitar av knäckebröd som drinktilltugg

Ingredienser

  • 1 äggula
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl rapsolja
  • Flingsalt
  • Nymald vitpeppar
  • 5 sardeller
  • 2 msk cornichoner, (små inlagda gurkor)
  • 2 msk kapris
  • 2 msk dill, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 300 g gravad lax, i små tärningar
  • Till servering
  • Rosta bröd, eller knäckebröd
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
    2. Hacka sardeller och cornichoner. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar i majonnäsen.
    3. Servera tartaren i glas tillsammans med bröd. Garnera med citron och dill eller gräslök.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben