Strömmingsflundra med gravad lax

Serverar: 2 portioner

Nytt sätt att tillaga strömmingsflundra, i allafall för mig.

Ingredienser

  • 8 strömmingsfiléer
  • 4 skivor gravlax
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 dl ströbröd
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Matfett till stekning
  • Servera med
  • Kokt potatis eller potatismos
  • Citronklyftor
  • Grovriven morot
  • Skivade äppelbitar
  • Instruktioner

    1. Skölj av strömmingsfiléerna och lägg dem på ett smörpapper. Lägg en skiva gravad lax på fyra av filéerna och fördela dillen över. Lägg de andra fyra ovanpå.
    2. Blanda ströbröd med lite salt och vitpeppar. Vänd flundrorna i ströbrödet. Stek dem sedan på medelvärme i ljusbrunt matfett i en stekpanna, ca 3 minuter per sida.
    3. Servera med kokt potatis, citronklyftor, riven morot och skivade äppelbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben