Gravad lax på spett med limesås

Serverar: 10 portioner

Små spett är praktiska att ha på buffén. Ställ laxspetten i glas, fördela såsen i glasen. Du kan också lägga upp laxen i skivor på ett stort fat och servera den goda såsen separat.

Ingredienser

  • 1 bit gravad lax, ca 500 g
  • Träspett
  • Sås
  • 4 dl minifraiche
  • Rivet skal och pressad saft av 1 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär bort skinnet och skär sedan laxen i avlånga bitar. Trä upp dem på spett.
    2. Rör ihop ingredienserna i såsen och häll såsen i ett glas. Ställ laxspetten i glasen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pipa 18 juni 2008

    Har gjort det här recepten många gånger det är jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben