Couscoussallad med mozzarella och gravad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel, nyttig och god lunch. Helt klart värd att prova på!

Ingredienser

  • 2 1/2 dl couscous
  • 5 dl vatten
  • salt
  • 1 apelsin
  • 1 blodgrape
  • 2 färska dadlar
  • 125 g mozzarella
  • 125 g rucola sallad
  • 200 g gravad lax i tunna skivor
  • 3 msk pinjenötter
  • olivolja
  • vit balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet med salt efter smak. Ta av från plattan och lägg i couscousen. Låt stå och dra i 10 minuter och låt den sedan kallna. 2. Skär upp frukterna i hinnfria klyftor. Skär upp mozzarellan och dadlarna i skivor, men kärna ur dadlarna först. Dela ev. laxskivorna en gång. 3. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat och strö över de andra ingredienserna snyggt. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö dem över salladen tillsammans med olivolja och balsamvinäger efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben