Guldkaka

Serverar: 6 portioner

Med sex överblivna äggulor i kylen kan du baka en riktig fin sockerkaka för te- eller kaffebjudninger.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl socker
  • 6 äggulor
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till formen
  • smör och ströbröd
  • Instruktioner

    Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör smeten kraftigt mellan varje äggula. Tillsätt vanillinsocker och mjölk, vetemjöl och bakpulver. Rör om väl till en klimpfri smet. Smöra och bröa en hålform, ca 1 ½ liter. Häll i kaksmeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 45 minuter tills kakan har fått fin guldgul färg. Låt kakan svalna några minuter, stjälp upp den på bakgaller och låt den kallna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben