Guldkaka med cocktailbär

En god och mastig kaka som kan bakas i en liten långpanna eller i två 1½ liters formar.

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g röda cocktailbär
  • 100 g gröna cocktailbär
  • 5 äggvitor
  • Smör eller margarin samt ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker ljust och pösigt.
    2. Rör ner äggulorna en i taget.
    3. Blanda mjöl och bakpulver. Strö lite mjöl över cocktailbären.
    4. Rör ner mjöl och bär i äggsmeten.
    5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten.
    6. Häll smeten i två smorda, bröade formar.
    7. Grädda kakorna i ugn vid 200° i ca 15 min. Sänk därefter värmen till 150° och grädda ytterligare ca 1 1/4 tim. Prova med en sticka att kakorna är genomgräddade.
    8. Låt kakorna vila ca 10 min i formarna. Stjälp sedan upp dem och låt dem kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben