Sherrykaka med cocktailbär

Serverar: 1 portioner

Sherry, valnötter och röda cocktailbär. Mums!

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 msk sherry
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl maizenamjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 50 g valnötter
  • 50 g röda cocktailbär
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175° Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt omrörning. Rör ytterligare en stund.
    2. Blanda samman vetemjölet med maizenamjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med sherry. Rör till en jämn smet.
    3. Grovhacka valnötterna och dela cocktailbären. Rör ner dem i smeten. Häll smeten i smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
    4. Låt kakan vila en stund innan den stjälpes upp och får kallna. Sikta över lite florsocker. Ska kakan frysas in så strö över florsocker efter upptining. Tips! Bjuds äppelkakan som dessert så serverea gärna vaniljvisp till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben