Gun-Britts Nyårskaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept som jag fick från min sambos mormor, hon har gjort receptet själv. Det är en dröm för munnen och en helt underbar "tårta" för de som älskar choklad. Dock är den lite krånglig och avancerad men den är värd det!

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smält margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl tunn grädde
  • 1 msk kakao
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 100 g hackad blockchoklad med kolasmak
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Glasyr
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2-3 msk vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Till botten: Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan det avsvalnade margarinet och grädden, blanda i resten och rör smeten slät. Kör in i ugnen i 175 grader i ca 40-45 min. Använd en form med löstagbar kant.
    2. Till fyllningen: Lägg alla ingredienserna utom vispgrädden i en kastrull, Låtsjuda långsamt på svag värme tills krämen tjocknar. Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa då och då medan krämen kallnar. Vispa grädden och rör ner den i krämen.
    3. Dela den gräddade kakan i tre delar, bred krämen emellan.
    4. Till glasyer: Värm grädden och smält chokladen i grädden. Bred över kakan.
    5. Serveras med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben