Gustafskorv på raklettjärn

Serverar: 2 portioner

Detta är jättegott och lite festligt om du har ett raklettjärn. Men du kan också göra den i stekpanna och dela det i portioner.

Ingredienser

  • Ca 100 g gurtafskorv
  • Ca ½ dm purjolök
  • Syltlök
  • Ost som är fetare än 28 +
  • Instruktioner

    1. Skär korven i små tärningar, skiva purjon fint.
    2. Riv osten. Jag använder en ost som heter Raklettost jag har hittat den i en ostbutik. Men annan inte för stark ost går att använda.
    3. Stek korven och löken på rakletten, lägg det i en skål.
    4. Ta raklettjärn, lägg i lite ost, korv, purjolök och ev syltlök. Uppepå lägger man lite ost. Stoppa in den i raklettjärnet och grädda tills osten har fått lite färg. Var och en gör sin raklett och lägger i det man vill, när järnet står på bordet.
    5. Njut tillsammans med en grönsallad och ett gott vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben