Hälsolimpa

Serverar: 4 portioner

Kan inte leva utan denna limpa.

Ingredienser

  • För fyra limpor i form
  • 3 dl rågmjöl
  • 4 ½ dl rågsikt
  • 3 ¾ dl havrekross
  • 3 ¾ dl vetekli
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk anis
  • 2 tsk fänkål
  • 2 dl sirap
  • 1,6 L filmjölk
  • 7 ½ tsk bikarbonat
  • 3 tsk salt
  • 2 dl russin
  • För TVÅ limpor i form
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 3/4dl rågsikt
  • 2 dl havrekross
  • 2 dl vetekli
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 ½ dl fullkornsvetemjöl
  • 1 ½ tsk anis
  • 1 ½ tsk fänkål
  • 1 dl sirap
  • 1 l filmjölk
  • 4 ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ dl russin
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser. Häll sen i filmjölken och rör om. Det blir en rätt lös smet.
    2. Den häller du i en långpanna med bakplåtspapper i botten, eller de mindre receptet häll två avlånga brödformar.
    3. Gräddas i 160 grader i 1½ timme i långpanna
    4. Mjöl/kross/gryn kan bytas ut mot liknande beroende på hur grovt bröd man vill ha.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    1-10

    Kommentarer (9)

    lennali 2 januari 2008

    Har bakat idag denna limpa. Smakrik och god limpa, bra för lilla magen, den får jobba (behövs minsann efter all julmat)

    farmoringer 10 februari 2008

    Verkligen ett bröd för mig. Jättegott..

    zonale 24 april 2008

    Ett bröd jag kan rekommendera! Ersatte brödkryddorna med malen kummin.

    anneli321 18 augusti 2008

    Gott bröd må jag säja!*ler* Alla i familjen gillar den. Ha de så gott

    ros 6 mars 2009

    Ett gott och nyttigt bröd Jag bytte vetekross med rågkross Ett bröd som jag varmt rekommendera

    jaaniis 9 juli 2009

    Har länge sökt ett recept på en sån här limpa och jag kunde inte ha hittat ett bättre:) Full poäng!

    Lottabb 7 januari 2010

    kul att hitta *mitt* bröd här Det är mycket gott och det är 10 år sedan jag hittade på det och det håller ännu. Hälsn: Lillemor

    Usee 23 februari 2013

    Ska brödet gräddas i mitten av ugnen, eller längst ner? :)

    spoling 19 november 2013

    jättegod och snabb bakad limpa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben