Ingredienser
För fyra limpor i form
3 dl rågmjöl
4 ½ dl rågsikt
3 ¾ dl havrekross
3 ¾ dl vetekli
3 dl grahamsmjöl
5 ½ dl vetemjöl
2 tsk anis
2 tsk fänkål
2 dl sirap
1,6 L filmjölk
7 ½ tsk bikarbonat
3 tsk salt
2 dl russin
För TVÅ limpor i form
2 dl rågmjöl
2 3/4dl rågsikt
2 dl havrekross
2 dl vetekli
2 dl grahamsmjöl
3 ½ dl fullkornsvetemjöl
1 ½ tsk anis
1 ½ tsk fänkål
1 dl sirap
1 l filmjölk
4 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 ½ dl russin
Har bakat idag denna limpa. Smakrik och god limpa, bra för lilla magen, den får jobba (behövs minsann efter all julmat)
Verkligen ett bröd för mig. Jättegott..
Ett bröd jag kan rekommendera! Ersatte brödkryddorna med malen kummin.
Gott bröd må jag säja!*ler* Alla i familjen gillar den. Ha de så gott
Ett gott och nyttigt bröd Jag bytte vetekross med rågkross Ett bröd som jag varmt rekommendera
Har länge sökt ett recept på en sån här limpa och jag kunde inte ha hittat ett bättre:) Full poäng!
kul att hitta *mitt* bröd här Det är mycket gott och det är 10 år sedan jag hittade på det och det håller ännu. Hälsn: Lillemor
Ska brödet gräddas i mitten av ugnen, eller längst ner? :)
jättegod och snabb bakad limpa.