Hälsolimpor

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Dessa goda och nyttiga bröd bakade man på en kurort i västsverige på 70-talet. Snabbt och blir bara godare för varje dag.

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 1 ½ dl havrekross
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 ½ dl vetekli
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl lantvetemjöl
  • 2 dl sirap
  • 5 tsk bikarbonat
  • 4 tsk salt
  • 1 l filmjölk
  • Instruktioner

    Blanda ihop allting. Häll det i två smorda avlånga formar. In i ugnen 175°, i en timma.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    1-10

    Kommentarer (2)

    sand1 30 januari 2011

    Detta blev tyvärr inte alls bra när jag gjorde det...

    ciccies 16 december 2012

    Vad tråkigt. Det kan bli torrt om man har det i ugnen för länge. Det är bäst att ha koll när det närmar sig 50-55 minuter. Det brukar var jättesaftigt och hålla sig i flera dagar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben