Varma nybakade scones smakar gudomligt gott. Lättgjorda scones gör du snabbt. De går bra att frysa, så gör gärna en dubbel sats.
Ingredienser
2 ägg
2 msk olivolja
1 dl matyoghurt eller crème fraiche
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl grovhackad torkad frukt, aprikoser eller fikon
Instruktioner
- Vispa ihop ägg, olivolja och yoghurt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd ner frukten.
- Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Platta ut den ca 2 cm tjock. Ta ut ca 8 rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.
- Lägg sconesen på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Kanongoda scones :D Valde dock att ta keso istället för torkad frukt och de blev jättegott!