Hälsoscones

Serverar: 8 portioner

Varma nybakade scones smakar gudomligt gott. Lättgjorda scones gör du snabbt. De går bra att frysa, så gör gärna en dubbel sats.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl matyoghurt eller crème fraiche
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 dl grovhackad torkad frukt, aprikoser eller fikon
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, olivolja och yoghurt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd ner frukten.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Platta ut den ca 2 cm tjock. Ta ut ca 8 rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.
    3. Lägg sconesen på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jdiesel 29 mars 2009

    Kanongoda scones :D Valde dock att ta keso istället för torkad frukt och de blev jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben