Hälsoscones med jordgubbschiasylt

Serverar: 6 portioner

Scones som är så gott! Här görs de med fullkorn som ger en fylligare smak, är nyttigare och bidrar till att du står dig mätt längre. Testa, det är supergott! Laktosfria och äggfria.

Ingredienser

  • 2 dl dinkelmjöl
  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • ½ dl rågflingor
  • 75 g kokosolja, gärna utan smak
  • ½ dl solrosfrön
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl växtbaserad yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
  • Jordgubbschiasylt, ca 2 dl
  • 250 g färska jordgubbar snoppade, tärnade och skurna i kvartar
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk chiafrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Jordgubbschiasylt: Mixa sönder jordgubbarna med hjälp av en stavmixer. Blanda med vaniljsocker och chiafrön. Låt stå i 15 minuter.
    3. Scones: Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda ner kokosoljan i mjölblandningen och nyp ihop. Rör ner yoghurt och blanda. Klicka ut degen i tre lika stora kakor. Skär ett kors och nagga dem. Grädda i 15-20 minuter.
    4. Ät på direkten med chiasylten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben