Hallings skomakarelåda

Serverar: 4 portioner

Skomakarelåda och andra lunchlådor från lunchkrogarna var mest populära i vårt land på 1950- och 60-talen. Min farmor Lisa (1895-1993) tillagade på 1960-talet i kvartersbutikens kök olika slags lådor som sedan såldes i butiken. Det var var gott och spännande att hälsa på henne på jobbet...

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff à 150 g
  • 8 skivor bacon
  • 1 knippa gräslök
  • 1 msk smör
  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Du behöver också
  • 4 ugnssäkra formar
  • Instruktioner

    1. Potatismos: Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten, mosa sönder dem och sätt först till smöret och sedan mjölk till lagom konsistens, medan du rör om ordentligt. Krydda med salt och vitpeppar.
    2. Strimla baconet. Fräs baconstrimlorna och låt rinna av på hushållspapper.
    3. Krydda biffarna med salt och peppar.
    4. Stek dem i lite brynt smör i het panna 2 minuter på varje sida om du vill ha dem blodiga, 3 minuter om du vill ha dem genomstekta.
    5. Ta upp biffarna och håll dem varma.
    6. Fördela moset i fyra formar. Lägg på biffar och baconfräs.
    7. Garnera med finklippt gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben