Skomakarlåda

Serverar: 4 portioner

Skomakarelåda är en lustig svensk rätt bestående av en utskuren biff (skosulan) som ligger på en bädd av potatismos och överhälld med skuren gräslök och frästa baconstrimlor (pliggen).

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff à 150 g
  • 8 skivor bacon
  • 1 knippa gräslök
  • 1 msk smör
  • Potatismos
  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Koka potatisen mjuk till moset. Skär bacon i strimlor och hacka gräslöken. Banka och putsa biffskivorna. Koka upp mjölken. Mosa potatisen och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Fräs bacon och stek biffarna i smör. Fördela potatismoset i fyra ägglådor (porslin) eller på tallrikar. Lägg biffarna och bacon ovanpå. Strö över gräslöken.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben