Skomakarlåda på fisk

Serverar: 4 portioner

Vem har sagt att det måste vara biff i skomakarlåda? Här med fisk och gott mos!

Ingredienser

  • 4 portionsbitar vit fiskfilé, ca 600 g
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 200 g svamp
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Potatis-jordärtskocksmos
  • 500 g potatis
  • 300 g jordärtskockor
  • 1 ½–2 dl Arla Köket matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min.
    2. Häll av vattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner grädde, lite i taget, smör, salt och peppar.
    3. Stek bacon i en stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.
    4. Stek svampen i smör 3–4 min, salta och krydda med peppar och persilja.
    5. Salta och peppra fisken och stek den i smör 3–4 min på varje sida.
    6. Servera fisken på moset med svamp och bacon till.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben