Skomakarlåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Statshotellens favorit!

Ingredienser

  • 4 st marmorerade ryggbiffar
  • 150 g rimmatfläsk
  • smör till stekningen
  • aromsmör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • persilja (finhackad)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • salt
  • peppar
  • potatismos
  • ca 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • ca 2 dl gräddmjölk
  • finskuren gräslök
  • muskotnöt
  • salt
  • peppar
  • till serveringen
  • saltgurka
  • brynt smör
  • Instruktioner

    Rör ihop ingridienserna till aromsmöret och ställ in det i kylen koka potatisen vispa eller stöt ett ganska löst mos med gräddmjölk,gräslök & muskot skär fläsket i smala remsor & bryn det hastigt. håll varmt skär saltgurkan i bitar platta ut biffarna rejält stek i smör hastigt ska va lite blodiga i mitten lägg köttet på en tallrik med aromsmör & fläsk på moset & gurkan vid sidan av

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben