Skomakarlåda

Serverar: 2 portioner

Ta ut köttet ur kylskåpet så att det blir rumstempererat

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • ½ -1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 300 g utskuren biff
  • ½ dl vatten
  • ½ msk koncentrerad kalvfond
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Färsk persilja
  • Instruktioner

    1. 400 g potatis ½ -1 dl mjölk 1 msk smör 1 paket á 140 g bacon 300 g utskuren biff ½ dl vatten ½ msk koncentrerad kalvfond salt nymald svartpeppar färsk persilja
    2. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Smält smöret, häll i mjölken och värm. Häll blandningen över moset vispa fluffigt. Smaka av med salt och peppar. Strimla bacon och fräs på strax över medelvärme, salta och peppra. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Stek sedan biffarna c:a 2-3 minuter per sida. Lyft upp dem och lägg på ett uppvärmt fat. Vispa ur pannan med vatten och kalvfond till en skysås. Red eventuellt med lite maizena utrört i kallt vatten. Servera biffarna ovanpå potatismoset och toppa med baconet och lite skysås. Garnera med färsk persilja.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben