Ta ut köttet ur kylskåpet så att det blir rumstempererat
Ingredienser
400 g potatis
½ -1 dl mjölk
1 msk smör
140 g bacon (1 paket)
300 g utskuren biff
½ dl vatten
½ msk koncentrerad kalvfond
Salt
Nymald svartpeppar
Färsk persilja
Instruktioner
400 g potatis
½ -1 dl mjölk
1 msk smör
1 paket á 140 g bacon
300 g utskuren biff
½ dl vatten
½ msk koncentrerad kalvfond
salt
nymald svartpeppar
färsk persilja
Skala potatisen och skär i mindre bitar.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och mosa potatisen.
Smält smöret, häll i mjölken och värm. Häll blandningen över moset vispa fluffigt.
Smaka av med salt och peppar.
Strimla bacon och fräs på strax över medelvärme, salta och peppra.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Stek sedan biffarna c:a 2-3 minuter per sida.
Lyft upp dem och lägg på ett uppvärmt fat.
Vispa ur pannan med vatten och kalvfond till en skysås. Red eventuellt med lite maizena utrört i kallt vatten.
Servera biffarna ovanpå potatismoset och toppa med baconet och lite skysås.
Garnera med färsk persilja.