Skomakarlåda om hösten

Serverar: 4 portioner

Gärna kantareller eller "trattisar"

Ingredienser

  • 500 g skivor oxfilé eller biff
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor bacon
  • 200 g färsk svamp
  • 1 msk smör
  • 2 msk persilja
  • Mos
  • 500 g potatis (av mjölig sort)
  • 500 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 2 1/2 dl varm mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatis och selleri. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smöret. Häll av potatisvattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner purjolöken och lite mjölk i taget. Krydda med salt och peppar. Rör moset luftigt. Dela svampen och fräs den i smör några minuter. Krydda med salt, peppar och persilja. Dela baconskivorna i halvor och stek dem knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper. Krydda köttet med salt och peppar och stek det i smör ca 2 minuter på varje sida. Servera köttet på moset med svamp och bacon till.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4
    1 h 30 min
    5-6
    2
    4.7
    45 min
    6-8
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben