Dansk skomakarlåda

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Detta recept är inget för er som vill gå ner i vikt. Men jag kan ändå rekommendera det för den är så god, köttet blir så mört, så det smälter i munnen.

Ingredienser

  • 1 kg fransyska
  • 500 g rimmat fläsk
  • 5 dl grädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 msk tomatpurè
  • 1-2 finhackade gula lökar
  • 3 tsk socker
  • Vitpeppar
  • Paprikakrydda
  • Soja
  • 150 g champinjoner
  • 5 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skiva köttet i tunna skivor. Bryn köttet på båda sidor och lägg över i en stekgryta.
    2. Skär fläsket i stora tärningar och lägg i grytan.
    3. Skiva champinjonerna tunt och fräs upp dom med löken utan att det tar färg.Lägg över i grytan.
    4. Tillsätt tomatpuré, vatten, buljongtärning. Tillsätt kryddor och soja efter smak.
    5. Låt det puttra under lock i 2 timmar.
    6. Tillsätt grädden och låt det puttra ytterligare 20 min.
    7. Servera med potatismos och rårörda lingon.

    Liknande recept

    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (5)

    Christer_76 24 januari 2010

    Här kommer en bild

    johanna79 6 mars 2010

    otroligt mört kött! Supergott.

    nasse91 30 januari 2011

    Väldigt gott! hade inte två timmar på mig bara runt 10 minuter fick köttet puttra men det blev bra ändå ! (glömde läsa hela receptet)

    wallst 9 september 2011

    Låter fantasiskt gott - Måste provas.

    carola1999 24 juni 2015

    Det va fantastik gott. Barnen bara älskar det. Detta kommer vi göra ofta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben