Ett riktigt danskt rågbröd.
Väldigt lättbakat och perfekt i konsistens, smak och utseende.
Ingredienser
3 dl rågsurdeg kall från kyl (allt. 2 dl aktiv*)
5 dl rågkross
6 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
9 dl vatten
1 dl brödsirap (jag tar 40/60 bagerimalt och vanlig sirap)
2 dl frön (solros, pumpa...)
1 msk salt
Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??
Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??
Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??
Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??
Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??
Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??
Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??
Du kan använda så kallad sockerkulör finns på flaska, eller eventuellt soya men minska på saltet det blir en annorlunda smak av det.