Danskt rågbröd med frukt

Serverar: 3 portioner

Saftigt och så gott!

Ingredienser

  • 1/4 dl russin
  • ½ dl äpple, torkade
  • ½ dl aprikoser, torkade
  • 2 ½ dl vatten
  • 125 g rågkross
  • 125 g vetekross
  • 75 g linfrö
  • 50 g solrosfrö
  • 20 g vetekli
  • 5 hg vetemjöl
  • ½ msk bikarbonat
  • ½ l filmjölk
  • 1 dl sirap
  • Instruktioner

    1. Ugn: 150 grader.
    2. Grovhacka frukten. Koka upp vattnet. Häll vattnet över frukt, kross, linfrö, solrosfrö och vetekli och rör om till en gröt. Låt den stå 1 timme.
    3. Tillsätt mjöl, bikarbonat, fil och sirap till frukt/grynbladningen. Rör ihop till en mycket kladdig deg. Slå degen i 3 smorda brödformar och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
    4. Ta bröden ur formarna och låt dem kallna på galler under bakduk.
    5. Det danska rågbrödet mår bra av att stå någon dag innan man äter det.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    morfar5 28 februari 2012

    Danskt Rågbröd med frukt är en riktig höjdare . Väl värt att prova

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben