Det som skiljer svensk och dansk sjömansbiff är att danskarna har köttfärs i sin. En mustig och god allt-i-ett rätt som sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
2 dl vatten
10 potatisar
Salt
Peppar
33 cl mörkt öl
Dekoration
Persilja
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
Skala och skiva löken, fräs den mjuk i lite av matfettet.
Ta upp löken.
- Lägg köttfärsen i stekpannan tillsammans med resten av matfettet och stek tills färsen fått fin färg.
- Vispa ur stekpannan med vattnet och ta vara på skyn.
- Skala och skiva potatisen.
Varva köttfärs, lök och potatis i en ugnsfast form.
Krydda med salt och peppar mellan varven och häll över skyn från stekningen tillsammans med ölen.
- Låt stå i ugnen i ca 45 minuter.
Strö över lite persilja vid serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (12)
Mustig, god och lättlagad!
jättegott och lätt men jag har mycket älgfärs så jag tog den istället annars följde jag receptet
Mycket mycket gott!! Har gjort denna flera gånger.
Gjort denna så många gånger nu att jag får slänga upp en bild ;)
Gillar "allt i ett mat" som sköter sig själv. Den här enkla vardagsgrytan var lättlagad och dessutom mycket god. Ölen gav en intressant mustig smak.
Hur gott som helst!
Hade denna rätt till middag den 27 januari, skönt när allt är i en form. Tyvärr fallt den sådär i smak. Helt ok, men inget som vi kommer att längta efter. Men tack för receptet! Vi ger den en 3,5
Hade denna rätt till middag den 27 januari, skönt när allt är i en form. Tyvärr fallt den sådär i smak. Helt ok, men inget som vi kommer att längta efter. Men tack för receptet! Vi ger den en 3,5
Hade denna rätt till middag den 27 januari, skönt när allt är i en form. Tyvärr fallt den sådär i smak. Helt ok, men inget som vi kommer att längta efter. Men tack för receptet! Vi ger den en 3,5
Hade denna rätt till middag den 27 januari, skönt när allt är i en form. Tyvärr fallt den sådär i smak. Helt ok, men inget som vi kommer att längta efter. Men tack för receptet! Vi ger den en 3,5
Hade denna rätt till middag den 27 januari, skönt när allt är i en form. Tyvärr fallt den sådär i smak. Helt ok, men inget som vi kommer att längta efter. Men tack för receptet! Vi ger den en 3,5p. Passar på att lägga med en bild på vår middag :-)
Så här brukar jag också göra men jag hoppar över momentet med att steka löken, den hinner bli så god och mjuk i ugnen. Och så använder jag en kraftig köttbuljong som vätska, det blir mustigt och gott. En riktig familjefavorit ;-)