Sjömansbiff på Ankars vis

Serverar: 4 portioner

Jätte god lite "annorlunda " sjömansbiff. Den mustiga skyn blir så god efter ett långkok med massor av olika smaker.

Ingredienser

  • 600 g cm skivat ytterlår, ½ cm skivor
  • 4 stora gula lökar
  • 8 stora potatis
  • 1 morot
  • 8 dl köttbuljong
  • 4 dl öl, gärna porter
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • ½ tsk cayenpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vänd köttet i mjöl och bryn därefter i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén, samt den delade moroten. Skala och skiva potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen salta peppra. Koka upp buljong, lagerblad, salt ,peppar, paprika pulver och öl och fördela detta över båda kastrullerna. Låt båda kastrullerna sjuda upp potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ - 2 timma.
    2. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben