Sjömansbiff (i lergryta)

Serverar: 6 portioner

Jättegott

Ingredienser

  • 500 g innanlår av nöt i tunna skivor
  • 2 msk margarin eller smör
  • 3 gula lökar
  • 10-12 potatisar, ca 1 kg
  • 1-2 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk socker
  • 1 flaska öl (33 cl) + 1½ dl vatten ELLER 5 dl vatten + 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • Persilja, finhackad
  • Instruktioner

    1. Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem ev i matfettet i en stekpanna. Skala lök och potatis. Skär dem i skivor. Det går bra att använda matberedare.
    2. Varva potatis, lök och kött i grytan. Börja och sluta med potatisen. Salta, peppra och strö socker mellan de olika lagren. Häll på vätskan och sojan.
    3. Lägg på locket. Ställ grytan (i kall ugn) på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200°C. Låt grytan stå ca 1½ timme eller tills köttet är mört och potatisen mjuk. Strö på persilja. Servera inlagda rödbetor eller ättiksgurka och isbergssallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    ann_hann 15 mars 2009

    Verkligen jättegott! Om man tar ett öl med lite mer smak, t.ex Porter så blir det ännu godare....

    gunson 20 oktober 2009

    Rekommenderar verkligen sjömansbiff i lergryta, både smidigt och gott. Köttet blev verkligen mört och fint.

    Wizz 15 november 2010

    Riktigt bra!! Denna blir det fler gånger. Tackar!

    kliffan 2 april 2011

    Det blev verkligen gott! Jag kommer att göra bjuda på det igen.

    maggi 2 januari 2012

    Behövs inte diskas några tallrikar efter denna succe middag. Klar 5:a från oss alla

    hpw 11 april 2012

    Kalas gott!! Enkelt och smidigt :=)

    sirkkaullgren 13 maj 2013

    Mycket gott jag kommer att göra detta många gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben