Dansk leverpastej

Tid: 1 timme 15 minuter

Mumsigt god serverad ljummen med krispig bacon och stekt svamp på buffébordet :)

Ingredienser

  • 500 g svinlever
  • 300 g späck
  • 3 msk mjöl
  • 4 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 riven lök
  • ½-1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
  • 1 tsk mejram
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lever och späck hackas till önskad grovhet (1-3ggr i köttkvarn) Riv löken och låt rinna av. Blanda i mjöl, ägg och grädde och blanda till jämn färs. Blanda i lök och kryddor och rör smeten jämn. Fyll önskad form och baka i mitten av ugnen i 175 grader ca 1-11/2 beroende på storleken på formen. Vill du inte ha mörk skorpa på leverpastejen, ställ då formen i vattenbad i ugnen
    2. Smaklig spis!

    Liknande recept

    2
    1 h 40 min
    2
    4.7
    2 h 30 min
    6
    5

    Kommentarer (1)

    heididiane 7 oktober 2012

    Gjorde en klassisk dansk smørrebrød med stekt svamp och knaperstekt bacon på danskt rugbrød.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben