Mumsigt god serverad ljummen med krispig bacon och stekt svamp på buffébordet :)
Ingredienser
500 g svinlever
300 g späck
3 msk mjöl
4 dl grädde
2 ägg
1 riven lök
½-1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1 tsk mejram
½ tsk basilika
½ tsk peppar
1 tsk salt
Instruktioner
Lever och späck hackas till önskad grovhet (1-3ggr i köttkvarn)
Riv löken och låt rinna av.
Blanda i mjöl, ägg och grädde och blanda till jämn färs.
Blanda i lök och kryddor och rör smeten jämn.
Fyll önskad form och baka i mitten av ugnen i 175 grader ca 1-11/2 beroende på storleken på formen.
Vill du inte ha mörk skorpa på leverpastejen, ställ då formen i vattenbad i ugnen
Gjorde en klassisk dansk smørrebrød med stekt svamp och knaperstekt bacon på danskt rugbrød.