Grovmalen leverpastej

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 2 timmar

Ett recept som jag tycker verkar gott. Mitt krav är ansjovis i leverpastejen, annars är den inte god. Här finns både ansjovis och potatis, grädde m m, så denna leverpastej uppfyller alla kriterier om vad en god leverpastej skall innehålla.

Ingredienser

  • 500 g grislever
  • 100 g fläsk
  • 200 g späck
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 skivad rödlök
  • Smör
  • 2 kokta potatisar
  • 2 msk sirap
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • Mejram
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Svetta löken i smör. Mal lever, fläsk, späck, ansjovis, lök och potatis grovt, eller finmal om Ni hellre vill det.
    2. Blanda med övriga ingredienser. Baka i en smord brödform.
    3. Grädda i vattenbad i 110 grader i cirka 1 1/2 timme. Låt kallna i formen.
    4. Serveringstips: Skiva pastejen. Servera med ättiksgurka.

    Liknande recept

    2
    1 h 40 min
    2

    Kommentarer (1)

    ulfs 17 juni 2009

    Den ser jättefin ut.och smakar himmelrike. Min blev bredbar och det är det jag gillar. Så här god pastej finns inte att köpa. Hittade inte grislever så jag nöjde mig med lever från ungnöt. Späck visste dom på Sabis inte vad det var. Jag talade med en expert och han gav mig beskedet att det var en beställningsvara. Därför skippade ga späcket. /ulfs

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben