Serverar: 15-20 portioner
Ett recept som jag tycker verkar gott. Mitt krav är ansjovis i leverpastejen, annars är den inte god. Här finns både ansjovis och potatis, grädde m m, så denna leverpastej uppfyller alla kriterier om vad en god leverpastej skall innehålla.
Ingredienser
500 g grislever
100 g fläsk
200 g späck
2 ansjovisfiléer
1 skivad rödlök
Smör
2 kokta potatisar
2 msk sirap
0.5 dl vetemjöl
5 ägg
4 dl vispgrädde
Mejram
Salt
Peppar
Instruktioner
- Svetta löken i smör.
Mal lever, fläsk, späck, ansjovis, lök och potatis grovt, eller finmal om Ni hellre vill det.
- Blanda med övriga ingredienser. Baka i en smord brödform.
- Grädda i vattenbad i 110 grader i cirka 1 1/2 timme.
Låt kallna i formen.
- Serveringstips:
Skiva pastejen.
Servera med ättiksgurka.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Den ser jättefin ut.och smakar himmelrike. Min blev bredbar och det är det jag gillar. Så här god pastej finns inte att köpa. Hittade inte grislever så jag nöjde mig med lever från ungnöt. Späck visste dom på Sabis inte vad det var. Jag talade med en expert och han gav mig beskedet att det var en beställningsvara. Därför skippade ga späcket. /ulfs