Rostbifftårta med bacon och leverpastej

Serverar: 10 portioner

Rostbifftårta med bacon och leverpastej

Ingredienser

  • 3 runda brödkaksbottnar, ca 25 cm i diameter
  • Fyllning 1
  • 1 ½ dl créme fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 paket tärnat bacon á 140 g
  • Fyllning 2
  • 125 g bredbar leverpastej
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk konjak
  • 200 g färska champinjoner
  • Garnering
  • 1 ½ dl créme fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • Ca: 200 g rostbiff i tunna skivor
  • Pickles
  • Syltlök
  • 1 burk mandarinklyftor
  • Gul paprika
  • Grön paprika
  • Röd paprika
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Fräs baconet gyllene och knaprigt i lite matfett. Låt det rinna av på hushållspapper. Rör ut creme fraichen med senap till fyllning.
    2. Lägg ut 1 brödbotten och bred den smaksatta creme fraichen över. Fördela baconet ovanpå. Täck med en brödskiva.
    3. Rör ut leverpastejen med grädde och konjak. Ansa svampen och tärna den fint. Rör ner den i pastejen. Bred pastejen över hela brödkakan. Täck med den sista brödkakan och tryck till.
    4. Rör ut creme fraiche med senap. Bred det över och runtom hela smörgåstårtan. Hacka pickles ganska fint. Lägg det på rostbiffskivorna och rulla samman dem till strutar. Lägg dem i ett runt mönster på tårtan. Låt mandarinklyftorna rinna av och lägg dem runtom rostbiffen.Strö över lite syltlök.
    5. Kärna ur och hacka paprikan fint. Tryck fast den runtom tårtans kant. Strö lite färsk timjan över tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    16295 1 maj 2010

    Om man inte vill ha leverpastej,vad kan man ta istället?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben