Leverpastej

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Mmm, årets pastejbak är klart. Alltid lika bra resultat med detta enkla recept från mormor.

Ingredienser

  • 400 g svinlever
  • 400 g späck
  • 2 ägg
  • 1 stor gul lök
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk nymalen vitpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk anjovisspad
  • 2 tärningar köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Mal levern och späcket i en köttkvarn 1-2 gånger eller kör det tillsammans i matberedaren tills det blir en jämn och kladdig smet.
    2. Finhacka löken och stek lätt i smör tills den blir genomskinlig.
    3. Lös upp buljongtärningarna i lite hett vatten.
    4. Vispa ihop alla ingredienser i en bunke.
    5. Häll smeten i två smorda brödformar. Mina formar är 26x10 cm.
    6. Grädda i 200 grader i 70 minuter i vattenbad, nedre delen av ugnen.
    7. Pastejen är godast när den kallnat och satt sig. Går bra att frysa men kan bli lite smuligare då.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tapas
    Tapas är Spaniens svar på italienarnas antipasti, men man äter ofta ta...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben