Höstig soppgryta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna soppgryta mättar härligt och smakar underbart, även dagen efter

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 400 g vitkål
  • 8 potatisar
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 buljongtärningar (kalv eller kött)
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 20 svartpepparkorn
  • 1 l vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs köttfärsen i en stekpanna.
    2. Skär kålen i strimlor, potatis och morötter i skivor/slantar och hacka löken.
    3. Varva potatis, lök, kål, morötter och köttfärs i en stor gryta. Häll över tomatkrossen + purén, lägg i buljongtärningarna och lagerbladen och häll sedan över vatten tills den täcker allt. (Lägg kryddpepparn och svartpepparkornen i en liten tekula så slipper man dessa i grytan).
    4. Koka i ca 1 timme, smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan och låt koka 1 min.
    5. Ta bort lagerbladen och tekulan innan servering.
    6. Servera med ostmackor eller mozarellagratinerade baguetteskivor.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    6-8
    25

    Kommentarer (2)

    jenniebl 31 januari 2012

    Helt underbar soppa måste jag säga, har lagat den gånger flera nu =) Tack för ett super gott recept =)

    christincarlsson 26 september 2012

    God soppa :))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben