Höstig pastaröra

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Eget påhitt som blev jättegott och med smak av hösten!

Ingredienser

  • 100 g kantareller
  • 100 g champinjoner
  • 400 g bacon
  • 1 l pasta
  • 150 g riven ost
  • salt
  • peppar
  • Sås
  • 250 g smör
  • 2,5 msk mjöl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Koka upp lätt saltat vatten till pastan. Under tiden vi väntar på vattnet så tärna ner baconet, knaperstek baconet och häll upp det på lite hushållspapper så det mesta av fettet får rinna av. Grovhacka svampen och lägg ner den i stekpannan och fräs den. När pasta vattnet kokar så häll i pastan. Under tiden pastan kokar ta fram en kastrull och smält smöret, när smöret smält så strö över mjölet och rör ihop det till en liten smet, tillsätt sedan mjölken och grädden och låt koka ihop med lite salt och peppar. Såsen ska bli ganska tjock, nästan som en stuvning. Skulle såsen bli lite tjock så tillsätt lite mer mjölk bara, blir den för tunn så ta till Maizena (räddar allt). När pastan är klar så häll av vattnet och skölj, häll tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt sedan baconet, såsen och till sist osten. Ställ allt på plattan igen så att osten smälter ordentligt och blanda allt väl. Smaka av med ev. mer salt och peppar. Servera och njut av lite smak av hösten.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    5-6
    2
    4.7
    45 min
    6-8
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben