En fräsch och mättande sallad med quinoa, ugnsbakade rödbetor och morötter, kidneybönor och äpple.
Ingredienser
300 g rödbetor
200 g morötter
100 g majs
200 g kidneybönor
½ äpple, tärnat
2 dl quinoa
½ buljongtärning
3 msk oliv- eller rapsolja
1 tsk vinäger
½ tsk pressad citron
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rödbetor och morötter i bitar. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och salta och peppra. Sätt in i ugnen och låt stå tills rödbetorna och morötterna är lagom mjuka, ca 20-25 minuter. Rör om då och då, och blanda i det tärnade äpplet när det är ca 5 minuter kvar.
- Koka upp 4 dl vatten och en halv buljongtärning och tillsätt sedan quinoan. Låt koka på svag värme tills allt vattnet är borta.
- Blanda rödbetor, morötter, äpple, quinoa, majs, kidneybönor.
- Blanda ihop oliv- eller rapsolja med vinäger, citron och svartpeppar. Häll över salladen och blanda väl. Smaka eventuellt av med mer vinäger, citron eller svartpeppar.
- Servera salladen varm eller ljummen, gärna tillsammans med ett gott bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)