Höstig quinoasallad

Serverar: 4 portioner

En fräsch och mättande sallad med quinoa, ugnsbakade rödbetor och morötter, kidneybönor och äpple.

Ingredienser

  • 300 g rödbetor
  • 200 g morötter
  • 100 g majs
  • 200 g kidneybönor
  • ½ äpple, tärnat
  • 2 dl quinoa
  • ½ buljongtärning
  • 3 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 tsk vinäger
  • ½ tsk pressad citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rödbetor och morötter i bitar. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och salta och peppra. Sätt in i ugnen och låt stå tills rödbetorna och morötterna är lagom mjuka, ca 20-25 minuter. Rör om då och då, och blanda i det tärnade äpplet när det är ca 5 minuter kvar.
    2. Koka upp 4 dl vatten och en halv buljongtärning och tillsätt sedan quinoan. Låt koka på svag värme tills allt vattnet är borta.
    3. Blanda rödbetor, morötter, äpple, quinoa, majs, kidneybönor.
    4. Blanda ihop oliv- eller rapsolja med vinäger, citron och svartpeppar. Häll över salladen och blanda väl. Smaka eventuellt av med mer vinäger, citron eller svartpeppar.
    5. Servera salladen varm eller ljummen, gärna tillsammans med ett gott bröd.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    5-6
    2
    4.7
    45 min
    6-8
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben