Hallonfrestelse
Serverar:
4 portioner
Hallon är alltid gott.
Ingredienser
1 pkt djupfrysta hallon
Lite socker
1 tsk smör eller margarin
100 g mandelbiskvier
2 äggvitor
½ dl strösocker
Instruktioner
Tina hallonen. Värm dem i en kastrull några minuter tillsammans med socker (efter tycke och smak).
Smörj en ugnssäker form och lägg biskvierna på botten. Fördela hallonen över biskvierna.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret, vispa tills sockret löst sig. Häll smeten över hallonen.
Grädda i 200 grader i ca 5-7 minuter längst ner i ugnen tills marängen fått en gyllene färg.
Servera efterrätten varm tillsammans med glass eller vispad grädde.
Liknande recept
Hallonfrestelse
6
Choklad- och hallonfrestelse med marängtopp
20
Choklad- och hallonfrestelse med marängtopp
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!