Hallonfrestelse

Serverar: 4 portioner

Hallon är alltid gott.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfrysta hallon
  • Lite socker
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 100 g mandelbiskvier
  • 2 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Tina hallonen. Värm dem i en kastrull några minuter tillsammans med socker (efter tycke och smak).
    2. Smörj en ugnssäker form och lägg biskvierna på botten. Fördela hallonen över biskvierna.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret, vispa tills sockret löst sig. Häll smeten över hallonen.
    4. Grädda i 200 grader i ca 5-7 minuter längst ner i ugnen tills marängen fått en gyllene färg.
    5. Servera efterrätten varm tillsammans med glass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben