Hallonglass med valnöts- och chokladbotten

Serverar: 10 portioner

En bra efterrätt kan man förbereda i god tid som denna hallonglass med en krispig botten av valnötter och choklad.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 100 g valnötter
  • 50 g mörk choklad (70%)
  • 50 g blockchoklad
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Hallonglass
  • 1 pkt hallon, frysta
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • Till dekoration
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Tina de frysta hallonen enligt anvisning på paketet. Smörj kanterna i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Hacka nötter och choklad grovt. Vispa äggulorna till fast skum och tillsätt 1 dl socker efterhand. Vänd ner choklad och nötter. Bred ut blandningen på formens botten. Grädda lång ner i ugnen ca 30 min. Låt kallna. Tina hallonen. Vispa grädden. Vispa äggulor och 1 dl socker. Blanda hallon, grädde, äggulesmet och kesella. Häll smeten över botten och ställ i frysen minst 4 timmar. Dekorera med färska hallon vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben