Botten och mousse kan frysas och sedan garneras. Ta fram tårtan ur frysen, häll på gelén och lägg på granatäppelkärnor. Låt tårtan tina minst 1 1/2 timme i kylen.
Ingredienser
5 dl kellogg’s special
8 st aprikoser, torkade
50 g mörk choklad
50 g smör
2 msk kakao
1 tsk apelsinskal, rivet
2 msk mörk sirap
Exotisk mousse
8 st gelatin, blad
1 dl strösocker
1 st apelsin, rivet skal, stor
1 dl apelsinsaft, pressad
3 st äggulor
2 burk exotisk fruktpuré, á 200g barnmatsburk
2 msk apelsinlikör
4 dl vispgrädde
250 g kesella
Gelé
3 st gelatinblad
1,5 dl hallonsaft, konc
1,5 dl vatten
2 msk granatäppelkärnor
Denna tårtan var jättegod! Inte så där förskräcligt söt som de kan vara!