Hallonglasspaj

Serverar: 8-10 portioner

Detta var väldigt gott tyckte barnen.

Ingredienser

  • Pajskalet
  • 15 smulade digestivekex
  • 125 g smält smör eller margarin
  • 1/2 dl vit baksirap
  • Fyllningen
  • 1/2 l hallon
  • 1 dl outspädd hallonsaft
  • 1 dl florsocker
  • 3 äggulor
  • 1 burk kesella
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1/2 l hallon
  • citronmeliss
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda kexsmulorna, sirapen och det smälta matfettet. Tryck ut degen i en pajform.
    2. 2. Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt.
    3. 3. Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten.
    4. 4. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.
    5. 5. Ta ut hallonpajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 30 december 2012

    Har just gjort denna till morgondagens nyårsfirande och det verkar lovande:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben