Detta var väldigt gott tyckte barnen.
Ingredienser
Pajskalet
15 smulade digestivekex
125 g smält smör eller margarin
1/2 dl vit baksirap
Fyllningen
1/2 l hallon
1 dl outspädd hallonsaft
1 dl florsocker
3 äggulor
1 burk kesella
2 dl vispgrädde
Garnering
1/2 l hallon
citronmeliss
Instruktioner
- 1. Blanda kexsmulorna, sirapen och det smälta matfettet. Tryck ut degen i en pajform.
- 2. Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt.
- 3. Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten.
- 4. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.
- 5. Ta ut hallonpajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Har just gjort denna till morgondagens nyårsfirande och det verkar lovande:)