Hallonmojito

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Frisk och söt - hallonmojito med lime och mynta är en härligt fräsch välkomstdrink. Ur Allers nr 10/10.

Ingredienser

  • 1 pkt frysta hallon, ca 200 g
  • 1 kruka mynta
  • 3 limer
  • 3 msk florsocker
  • 25 cl ljus rom
  • 1 l sodavatten
  • Garnering
  • Myntakvistar
  • Klyftor av lime eller mandarin
  • Instruktioner

    1. Låt hallonen tina.
    2. Repa av myntabladen och klyfta limerna. Muddla (krossa) mynta, lime, hallon och florsocker i en tillbringare. Använd en muddlare eller baksidan på en slev av trä eller plast. Smaka av och tillsätt ev mer florsocker - drinken ska vara frisk och inte alltför söt. Fördela i glas, gärna kylskåpskalla.
    3. Lägg isbitar i glasen och slå på ca 3 cl rom i varje glas. Toppa med sodavatten och rör om. Dekorera med myntakvistar och lime eller mandariner i klyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben