En tårta som både är gluten och laktosfri.
Denna tårta bakas dagen innan man ska ha den. Gör tårtbottnarna och låt dem stå och vila i minst 6 timmar. Gör även vaniljkrämen och låt stå så den är riktigt kall.
Ingredienser
Tårtbotten (24 cm)
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Laktosfritt smält smör
Potatismjöl till formen
Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 msk strösocker
2 msk Maizena majsstärkelse
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Fyllning/Garnering
3 dl god hallonsylt
5 dl vispgrädde, laktosfri
1 vitt marsipantårtlock, (Ica)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk strösocker
400 gram färska hallon
Tårtan vekar vara god. Men ett MÅSTE. OBS! Kontrollera så att inte, det för övriga glutenfria marsipanblocket är utbakat i VETEMJÖL som ODENSE är. I så fall blir inte tårtan glutenfri.