Halloweenmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Perfekta muffins för halloweenbjudningen.

Ingredienser

  • 1.25 dl farinsocker
  • 1.25 dl solrosolja
  • 2 ägg
  • Ca 1½ dl finriven butternut squash eller vanlig pumpa
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • Garnering
  • 150 g hackad vit choklad
  • 25 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader och ställ ut muffinsformarna på en plåt.
    2. Häll upp sockret i en skål och krossa de eventuella klumparna med en gaffel. Slå sedan ner olja och äggen. Vänd sedan ner riven butternut squash eller pumpa.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en annan skål och häll sedan ner det i smeten och rör om.
    4. Skeda över smeten i formarna och grädda i ca 10-18 minuter tills muffinsarna har fått en fin färg och rest sig. Kontrollera om de är klara med hjälp av en provsticka. Lägg över dem på ett galler med en kökshandduk över för att svalna.
    5. Lägg sen de båda chokladsorterna i varsin skål. Smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna något innan du skedar över den vita chokladen på muffinsen.
    6. Häll i den mörka chokladen i en fryspåse och klipp sedan ett litet hål längst ner så det blir som en sprits. Gör en prick i mitten och sedan tre ringar runt klicken. Ta sedan en provsticka och dra försiktigt från chokladpricken i mitten och ut några gånger så de bildas ett spindelnät.
    7. Om du inte vill servera dem direkt lägg de i kylen så att chokladen stelnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben